De 25 beste datingsidene i 2021: Topp nettsteder for å finne forhold, uforpliktende dating og møter nær deg

Spør noen hva deres favoritt dating-nettsted er, og svarene vil variere like mye som personene du spør.

Hvorfor? Fordi noen leter etter uforpliktende møter, andre etter kjærlighet, og noen leter etter noe midt i mellom.

Så hva er de beste datingsidene? Vi har delt dem opp etter kategori slik at du finner de beste nettsidene for deg i 2021, uansett hva du leter etter.

De beste datingsidene i 2021

1.     Beste for seriøse forhold – Flirtila.com

2.     Beste for de som søker enslige med universitetsutdanning – Elite Singles

3.     Beste for travle fagfolk – Itsjustlunch.com

4.     Beste over-50-nettsted – SilverSingles

5.     Beste uformell datingapp – Bumble

6.     Beste nye dating app – Hinge

7.     Beste hookup-nettsted – Voksentreff.com

8.     Beste sugar dating-nettsted – Seeking

9.     Den beste datingsiden for jødiske mennesker – JDate

10. Beste katolske datingside – Catholic Match

11. Beste internasjonale nettsted – Victoria Milan

12. Beste subreddit for dating – Reddit R4R

13. Beste gratis datingside – OKCupid

14. Beste datingside for gifte – Ashley Madison

15. Beste asiatiske nett-dating i Norge– AsianDate.com

16. Beste for hjelp med dating – Match.com

17. Beste over 50-datingside i Norge – OurTime

18. Beste side for kristne – Christian Mingle

19. Best for kjappe møter – Tinder

20. Best for single med afrikansk bakgrunn – BlackPeopleMeet

21. Beste LHBTIQ+ dating app for kvinner – HER

22. Beste datingside for intellektuelle – CoffeeMeetsBagel

23. Best for homofile hookups – Grindr

24. Best for kanadiske dater – Plenty of Fish

25. Beste luksus datingtjeneste – The League

1. Flirtila.com – Best for å finne et seriøst forhold

Flirtila har ført flere millioner par sammen - faktisk gifter 438 brukere seg med noen de møtte på nettsiden hver eneste dag. Dataene støtter dette: en studie fra 2021 utpekte Flirtila til nettstedet som gir størst sjanse for et lykkelig forhold.

På nettstedet vil du svare på en omfattende undersøkelse. Dette “matching-systemet” bruker mer enn tjue års forskning for å gi deg gode nettdating-muligheter. Denne selektive, datadrevne tilnærmingen gjør Flirtila til et godt valg hvis du leter etter et seriøst forhold.

2. Elite Singles – Datingside der 85% av medlemmene er universitetsutdannet

Elite Singles har høyt utdannede medlemmer, så det er et bra valg hvis du ser etter gode samtaler: 85% av medlemmene har utdannelse over gjennomsnittet, mens 90% er over 30, og gir livserfaring i tillegg.

Nettstedet bruker en algoritme basert på svarene dine i et spørreskjema for å matche deg med andre single. Den brukes primært av de som leter etter langsiktige forhold, inkludert internasjonalt, og siden opererer i 25 land.

3. Itsjustlunch.com – Beste for travle fagfolk

It’s Just Lunch gir deg en matchmaker når du registrerer deg. I en telefonsamtale med dem vil du svare på spørsmål om deg selv og dine romantiske mål.

Disse matchmakerne finner deg èn singel match av gangen, og deler bare fornavn. De ordner tid og sted med matchen din (dette kan være til lunsj, drikke eller brunsj - avhengig av tidsplanen din), og du trenger bare å møte opp.

Etterpå gir du tilbakemelding til matchmakeren din for å få bedre dater i fremtiden.

En fordel med tjenesten er at den ikke kaster bort tiden din. Personene du er sammen med blir valgt ut av en person som forstår hva du leter etter, og de korte datene er en god måte å møtes personlig uten å bruke for mye tid på folk du ikke passer med.

4. SilverSingles – Beste over 50-datingside.

Blant datingsidene for personer over 50 år har SilverSingles eksistert i 17 år. Tjenesten verifiserer hver profil manuelt, og sikrer at brukerne er autentiske og trygge.

Basert på et spørreskjema om din personlighet og hva som er viktig for deg vil du få treff basert på sted, planer,  mål og personlighet.

Du kan bruke SilverSingles på nettet  eller via appen deres. Grunnleggende medlemskap er gratis.

5. Bumble – Beste uformelle datingapp

Bumble er unik blant appene fordi den lar kvinner ta det første trekket. Menn kan ikke kontakte kvinner før kvinnen allerede har tatt kontakt.

Appen kobles enkelt til sosiale medier, inkludert Facebook, Spotify og Instagram, slik at du kan vise forskjellige sider av din personlighet. Du kan også verifisere profilen din, slik at du kan filtrere andre brukere etter hvem som er verifisert.

Bumble er best for uformelle møter fordi plattformen insisterer på rask kontakt. Når du har matchet har du 24 timer på deg til å ta kontakt med vedkommende, ellers forsvinner matchen.

Det sammen gjelder meldinger, som utløper etter 24 timer hvis en person ikke skriver tilbake. For de som ikke har så mye tid tilbyr Bumle en gratis “Extend” for treff og meldinger hver dag.

6. Hinge – Beste nye datingapp

Hinge ble relansert i 2016, og er den første mobilappen som er nevnt i New York Times sin bryllupsspalte.

Algoritmen deres får gode anmeldelser: 75% av Hinge-brukere går ut på date nummer to etter at de har gått ut med matchene sine. Appen forbedrer matchene dine når du gir tilbakemelding etter dater.

Hinges platform er unik fordi appen ber deg om å like eller kommentere en bestemt del av den andre personens profil. Dette fraværet av generiske meldinger gjør Hinge til et interessant nytt tillegg på markedet.

7. Voksentreff.com – Beste hookupside

Denne appen er ikke for folk som ønsker langvarige forhold. Den gir deg to hovedalternativer: flørt (på appen) eller hookup.

Voksentreff.com er en sex-positiv app som er kjent for kjappe møter. Imidlertid har den også en rekke måter å komme i kontakt med folk på: meldinger, video (“nett-dater”), direktesendinger og gruppechatter.

Voksentreff.com er også bra for kjappe møter takket være den raske registreringsprosessen. I motsetning til andre nettsteder som kan inneholde lange spørreskjemaer, har Voksentreff en 30-sekunders registreringsprosess som lar deg begynne å surfe nesten med en gang. Les mer om siden deres på denne voksentreff anmeldelsen (link to review).

8. Seeking – Beste Sugardating-side

Dette nettstedet forbinder yngre personer (“sugar babies”) med eldre, rikere mennesker (“sugar daddies/mommies”)

Med over 20 millioner brukere har nettstedet 8 millioner sugar babies og 2 millioner sugar daddys/mommies. Det tillater disse brukerne å komme i kontakt “uten falske forhåpninger”, og hver person oppgir vilkårene før de kontakter hverandre.

Hvis du er ung og leter etter et forhold med en eldre person (eller omvendt), har dette nettstedet brukere som leter etter det samme. Dermed sparer du deg for kjedelig sortering av profiler og pinlige samtaler. Det er også et av få nettsteder med stor andel kvinner i forhold til menn.

9. JDate – Den beste datingsiden for jødiske mennesker

JDate er en app for jødiske single. JDate ble grunnlagt i 1997 og er nå tilgjengelig over hele verden, slik at du kan få kontakt med jødiske brukere på fem forskjellige språk (engelsk, hebraisk, fransk, tysk og spansk).

For de som leter etter jødiske matcher med folk som deler sin tro, tilbyr JDate det bredeste utvalget av brukere. Faktisk er JDate ansvarlig for 52% av de jødiske ekteskapene som startet online.

Med både gratis- eller premium abonnement på JDate (til $59,99 per måned), kan du sende meldinger til hvem som helst. Kundeservice vurderer hver profil og sikrer autentiske brukere.

10. Catholic Match – Beste katolske datingside

Chatolic Match er en av flere kristne datingsider, og hjelper deg med å finne kjærlighet med andre som spesifikt er medlem i den katolske troen.

Med mer enn 1 million brukere fremmer Chatolic Match “trosfokusert dating”. Med andre ord søker brukerne først og fremst langvarige forhold til andre katolikker.

Medlemskap koster $29,95 per måned, men det kommer med en garanti. Hvis du oppfyller visse kvalifikasjoner i løpet av de første 6 månedene garanterer nettstedet de neste 6 månedene dine gratis.

Med godkjent-stempel fra flere forskjellige katolske ledere har Catholic Match mer enn 20 års erfaring med å bringe katolikker sammen.

11. Victoria Milan – Beste gratis internasjonale datingside

Victoria Milan er det beste nettstedet for dating med internasjonale mennesker, og har 40.000.000 single over hele verden. Disse brukerne sender 3 millioner meldinger daglig på 25 forskjellige språk. Victoria Milan er tilgjengelig i over 80 land og er virkelig en global plattform.

Victoria Milan har eksistert i t i mer enn 12 år og bruker sin egen “Behavioral Matchmaking-teknologi” for å matche brukere med kompatible single.

Det er gratis å prøve, og et Victoria Milan-abonnement koster $29.99 per måned.

12. Reddit R4R – Beste subreddit for dating (kontaktannonser på nett)

R4R er en subreddit der folk kommer i kontakt. “R4R” står for “redditor for redditor”, og siden har ikke et match-system. I stedet er dette et av de beste stedene å legge ut kontaktannonser på nettet.

Disse kontaktannonsene varierer mye, avhengig av hva brukerne leter etter. Dette kan være alt fra aktivitetspartnere til grupper, dating, møter, sjelevenner og andre forhold.

Siden det er en subreddit, har R4R bare innleggs- og meldingsfunksjoner. Imidlertid har den også færre regler og begrensninger enn apper (selv om den har noen, relatert til alder, personvern, lovlighet og oppførsel). For eksempel er NSFW-innlegg (Not Safe For Work-innhold) tillatt, men de må være merket slik at andre brukere kan unngå dem hvis de ønsker det. Reddit er også et bra sted for spesifikke råd for din situasjon og datingråd generelt, og du bør sjekke ut subreddits Online Dating, r/DatingOverThirty,  r/dating_advice. r/relationships, r/dating, r/DatingApps, r/ForeverAloneDating, r/RelationshipsOver35, eller r/CatholicDating.

13. OKCupid – Beste gratis datingside

Med mange datingapper får du det du betaler for. OKCupid er den beste gratistjenesten på grunn av sine detaljerte profiler: du kan finne ut mye om brukere allerede før du starter en samtale med dem, noe som fører til bedre treff.

OKCupid er tilgjengelig både på PC og som en app, og tilbyr bokstavelig talt tusenvis av profilspørsmål, slik at du kan finne en match som passer perfekt for deg.

OKCupid er også inkluderende, og tilbyr 22 kjønn og 13 valgmuligheter for seksuell legning.

14. Ashley Madison – Beste datingside for gifte

Ashley Madison er en datingside for affærer, og forbinder brukere som ønsker diskré møter. I motsetning til andre apper er nettstedet ikke koblet til andre profiler i sosiale medier, så det er mindre sannsynlig at du møter eller blir sett av folk du kjenner. Den er blant de beste datingsidene for gifte, ettersom begge forstår situasjonen.

Ashley Madison tilbyr også reisefunksjoner for de som besøker andre byer. Dette lar deg kontakte brukere i det området på forhånd så du kan sette opp en date før  du ankommer.

Beste Online Datingapper: 2021 - Verdt å sjekke ut

15. AsianDate.com – Beste asiatiske nettdating i Norge

AsianDate bringer folk sammen fra hele verden med asiatiske single. Med mer enn ti års erfaring verifiserer nettstedets ansatte hvert medlem for å sikre at de er autentiske. Når du er bekreftet, kan du chatte, ringe eller sende brev og gaver.

16. Match.com – Best for hjelp med dater

Match.com er en av de eldste datingnettsidene, og ble startet i 1995. Den inneholder detaljerte profiler, møter for medlemmer og en virtuell datingrådgiver som hjelper medlemmene  med alt fra å bryte isen til å komme opp med dateideer.

17. OurTime – Beste 50+ datingside i Norge

Ourtime.com er et nettsted for single over 50 og tilbyr ikke bare alternativer for de som søker ekteskap og langvarige forhold, men også for de som leter etter vennskap og overfladiske forhold. Nettstedet har funksjoner for e-post og flørting, slik at du kan se hvem som har sett på profilen din.

18. Christian Mingle – Beste datingside for kristne

Med over 15 millioner kristne single hjelper Christian Mingle brukere som leter etter et forhold med “gud i sentrum”. Medlemmene deres er primært fokusert på å finne seriøse forhold. Nettstedet tilbyr en gratis prøveperiode og koster deretter $49,99 per måned.

19. Tinder – Beste gratis app for kjappe møter

Ryktet til denne datingappen kommer den sannsynligvis i forkjøpet. Med rask registrering er Tinder enkel å bruke for treff, men det store antallet brukere betyr også at mange leter etter forhold.

20. BlackPeopleMeet – Best for single med afrikansk bakgrunn

I mer enn 18 år har BlackPeopleMeet vært en plattform for single med afrikansk bakgrunn på jakt etter kjærlighet. Nettstedets 100 000+ brukere kan utveksle flørt eller e-post, samt se hvem som har sett profilene deres.

21. HER – Beste LHBTIQ+ dating app for kvinner

HER er en datingapp eksklusivt for LHBTIQ+ kvinner, opprettet av skeive kvinner, for skeive kvinner. Deres 4 millioner brukere får tilgang til personlige møter, samfunn i appen og appmoderatorer for å sikre at alle får en god opplevelse.

22. CoffeeMeetsBagel – Beste datingside for akademikere

96% av brukerne på Coffee Meets Bagel har en bachelorgrad, mens over en tredjedel har en mastergrad. De omfattende profilene gjør dette også til et godt nettsted for akademikere, ettersom du kan se hvem som deler interesser med deg på mange forskjellige områder.

23. Grindr – Beste for LHBTIQ+-møter

Med for det meste mannlige brukere fokuserer Grindr på homofil, bi, trans og queer samfunn. Appen endret hvordan datingapper fungerer med sine stedsbaserte tjenester, og lar deg sortere brukere etter avstand basert på GPS. Dette gjør den til den  mest populære homofile datingappen.

24. Plenty of Fish – Beste gratis nettsted for kanadiske dater

Dette kanadiske nettstedet tilbys på ni språk, slik at du kan få kontakt med brukere fra hele verden. Nettstedet ble grunnlagt i 2003 og gir detaljerte profiler for den store gruppen med medlemmer.

25. The League – Beste luksus datingapp

The League gir forbindelser med single i utvalgte byer. Nettstedet gir medlemmene 3 forslag hver dag og lar deg videochatte med dem for å date online. Den lar deg også koble profilen din til LinkedIn og Facebook for å filtrere bort forbindelser, noe som sikrer personvernet ditt.

Hvorfor bruke datingsider på nettet?

Nettsteder for dating gir deg sjansen til å møte flere potensielle matcher enn du ville gjort ellers i hverdagen. Enten om du har en liten sosial sirkel, ønsker å utvide forbindelsene dine, eller bare har behov som ikke blir dekket i din omgangskrets kan bruk av disse nettstedene utvide horisonten din.

Du kan også være mer selektiv med dine romantiske partnere ved å bruke et nettsted eller en app for dating.  Hvis det er viktig for deg å ha en partner med lignende interesser lar mange apper deg velge dette.

Til slutt er det vanlig å bruke disse nettstedene for å finne kjærlighet: rundt ⅖ av nordmenn møter sine langsiktige partnere på datingsider.

Er apper for dating trygge?

Appene er bare like trygge som brukerne. Vær forsiktig.

Å være forsiktig med apper betyr å bare ha kontakt med bekreftede brukere; noen apper har ansatte som verifiserer medlemmene manuelt, noe som gir deg mer sikkerhet.

Det er imidlertid fortsatt viktig å følge retningslinjene for sikkerhet når du dater noen du har møtt på nettet.

Hvordan være trygg mens du nettdater?

Gi aldri ut din personlige informasjon til noen du har møtt på nettet, spesielt før du møtes personlig. Dette inkluderer etternavn, arbeidsgiver, adresse og til og med nabolaget ditt.

Når du møter noen du har kommet i kontakt med på nettet må du sørge for at de første datene dine foregår på offentlige steder. Dette kan være en kafé, en restaurant, en kino eller hvor som helst hvor andre mennesker er rundt. Unngå bortgjemte steder som parker, og inviter aldri noen du ikke kjenner hjem.

Til slutt bør du ha en venn på laget. Fortell de hvor du drar og når du forventer å være hjemme. Gi dem beskjed når du kommer hjem. For ekstra sikkerhet, be dem ringe eller sende en tekstmelding i løpet av daten for å bekrefte at du har det bra.

Tips til første date

Første date kan være skremmende! Følg disse tipsene for å være trygg og bli godt kjent med matchen:

  • Vær åpen. Folk kan være veldig forskjellige fra nett til virkelighet, så vær forberedt på at forventningene dine kanskje ikke blir møtt.
  •  Ikke gå for en formell date med en gang. Noe mer uformelt, som en kaffedate, lar deg bli kjent med hverandre uten noe press for å tilbringe flere timer sammen.
  • Hold fokus på nåtiden. Unngå å ta opp tidligere forhold eller andre matcher på første date.
  • Planlegg samtalen før du går på første date. Se gjennom personenns profil og sjekk hva dere har snakket om for å planlegge generelle samtaleemner.

Er det mulig å finne et seriøst forhold med nettdating?

Absolutt. Faktisk finner et stort antall nordmenn sine partnere på denne måten. En undersøkelse fra 2021 viste at 39% av heterofile par møttes online - det er 2 av 5 par.

Online datingsider: Konklusjon

Nøkkelen til suksess med nettdating er å vite hva du vil og finne nettstedet som mest sannsynlig gir gode treff for deg.

Vær trygg når du utforsker alternativene, men ha et åpent sinn: du vet aldri hvem som kan vise seg å være din sjelevenn eller ideelle hookup!